După ce a fost aprobat de autoritatea de reglementare, compania făcut o schimbare radicală, ceea ce înseamnă că ceasul poate monitoriza mai bine inima prin electrocardiogramă sau ECG. Actualizarea va fi disponibilă pentru oricine are cel mai recent model de ceas, precum și pentru cea mai recentă versiune a software-ului.
În timp ce tehnologia care colecta date ECG a fost prezentă în toate ceasurile din seria 4 de când au fost lansate, Apple nu a reușit să o activeze deoarece nu fusese aprobată. Asta înseamnă că o noua actualizare va fi capabilă să o activeze automat, fără implicarea utilizatorilor.
Odată ce va fi activată, poate fi utilizată prin simpla deschidere a aplicației ECG speciale, așezând degetul pe coroana digitală laterală a ceasului și permițându-i să facă o analiză. Acesta este apoi afișat pe ecran și poate fi salvat pentru a-l trimite unui medic.
Deși numai ultima versiune a seriei 4 a ceasului poate utiliza aplicația ECG, noua actualizare aduce și malte instrumente de monitorizare a inimii. Poate să se uite la fibrilația atrială sau la AFib, purtătorului său – urmărindu-i bătăile neregulate ale inimii și anunțântul dacă acestea apar.
Directorul general al Apple, Jeff Williams, a declarat pentru publicația The Independent, într-un interviu exclusiv, că Apple Watch a fost obiectul perfect pentru monitorizarea sănătății oamenilor, deoarece este un dispozitiv personal.
„Apple Watch este cel mai personal dispozitiv pe care l-am creat vreodată și, pentru că îl purtați, există oportunitatea de a înțelege mai multe despre corpul dumneavoastră”, a continuat el.